ERASMUS  I  Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi

ERASMUS I Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği Projesi

Türkiye, Almanya ve Hollandadan, okulumuzun da ortak olduğu, toplam 10 ortaklı Erasmus projesi kapsamında gerçekleştirilecek teknik geziye, İnşaat Teknolojileri Alan Şefi Ramazan Cihan Arslan okulumuzu temsil edecek.

24.05.2015 3408

Türkiye, Almanya ve Hollandadan, okulumuzun da ortak olduğu(İnşaat Teknolojileri Alan Şefi Ramazan Cihan Arslan okulumuzu temsil edecek.), toplam 10 ortaklı Erasmus projesi kapsamında işçi sağlığı ve iş güvenliği üzerine gerçekleştirilecek bu faaliyet ile mesleki eğitim öğrenici ve personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.


Türkiye, Almanya ve Hollandadan, okulumuzun da ortak olduğu, toplam 10 ortaklı Erasmus projesi kapsamında işçi sağlığı ve iş güvenliği üzerine gerçekleştirilecek bu faaliyet ile mesleki eğitim öğrenici ve personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir.

Okulumuzu temsilen İnşaat Teknolojileri Alan Şefi Ramazan Cihan Arslan, proje kapsamında 24 Mayıs - 6 Haziran tarihleri arasında Almanya ve Hollandaya teknik bir geziye katılacaktır.

Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Ana Eylemi (Key Action 1, KA1) altında yer alan bu faaliyet ile mesleki eğitim öğrenici ve personelinin yeterliliklerinin geliştirilmesi ve bu kişilere yurt dışında mesleki gelişim fırsatları sunulması hedeflenmektedir. Bu kapsamda; temel mesleki eğitimlerine devam eden kişilerin yurtdışı eğitim fırsatlarını artırmayı ve eğitim-öğretimden iş hayatına geçiş yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmayı; mesleki eğitim personelinin ise, iş pratiği bilgisi elde etme ve güncelleme veya pedagojik becerilerini artırmayı amaçlayan bu faaliyet;

    Öğrenici Hareketliliği: Meslek lisesi öğrencileri ve çırakların yurtdışında bir işletmede veya çalışma temelli eğitim programı olan bir meslek okulunda staj yapmaları;
    Personel Hareketliliği: Mesleki eğitimden sorumlu personelin bir işletme veya eğitim kurumunda çalışması, proje ortağı bir kurumda öğretmenlik yapması veya bir  eğitim ve öğretim kurumunda iş süreçlerini yerinde görmesi gibi temel faaliyetleri içermektedir.

Uygun Katılımcılar Kimlerdir?

Bu faaliyetin yararlanıcıları mesleki eğitim kurumlarının öğrenci, çırak ve personelidir. Engelli olanlar ile azınlık veya dezavantajlı durumdaki mesleki eğitim öğrencileri için refakatçi kişilerde projede yer alabilirler. Bir mesleki eğitim kurumunu bitirmiş yeni mezunlar da Hareketlilik faaliyetine katılabilirler. Yeni mezunlar yurtdışı eğitim faaliyetlerini mezuniyetlerinden bir yıl içinde gerçekleştirmelidirler.

Mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren bir kuruluşta çalışan ve mesleki eğitimden sorumlu kişiler. (öğretmenler, eğitmenler, uluslararası hareketlilik görevlileri, yönetim ve rehberlik görevli olan personel) Bunlara ek olarak yurtdışı faaliyetin öğretmenlik veya eğitmenlik şeklinde olması durumunda; Hareketlilik faaliyeti işletme, kamu sektörü ve/veya sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kişilere de açıktır.

1