Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm

"Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm" Projesi kapsamında,

Matematik Öğretmeni Murat Karadayı'nın koordinatörlüğünde;

bir bilgilendirme toplantısı icra edildi..

11.11.2021 424

Toplantıda müzakere edilen "Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm" ile ilgili Dikkat Edilecek Hususlar şöyledir:

* Gri renkli ve üzerinde Evsel Atık(ÇÖP) yazan kutulara yemek artıkları, meyve kabukları, peçete vb. atılacaktır.

* Mavi renkli ve üzerinde Kağıt-Karton, Metal, Cam, Plastik yazan kutulara geri dönüşebilen ilgili maddeler karışık şekilde atılabilecektir.

* Gri çöp kutuları solda ve mavi renkli geri dönüşüm kutuları sağda olacak şekilde katlara yerleştirilmiştir.

Ek olarak bu kutuların dışında başka kutuların üzerlerine çöp veya geri dönüşüm olduğu belli olacak şekilde yazılar asılmıştır.

* Karton bardak diye tâbir edilen çay bardakları gerçekte karton olmadıkları için kesinlikle çöp kutusuna atılacaktır.

(Aynı şekilde peçete de geri dönüşmemektedir.)

* Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz evdeki atık pillerini getirerek öğretmenler odasının önündeki kırmızı pil kutusuna atabilirler.

* Öğrencilerimizin geri dönüşemeyen atıklarını kesinlikle geri dönüşüm kutularına atmaması gerekmektedir.

Bu durumda o kutudaki geri dönüşebilen bütün maddeler çöp olarak kabul edileceğinden belediye tarafından teslim  alınmayacaktır.

..

Daha yeşil, daha temiz bir dünya için;

• İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak..
  • atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak, yarınlara temiz bir dünya bırakmak için..
  • Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Projesini; okulumuz idare, öğretmen ve öğrencisiyle desteklemekteyiz..

..