Veli Toplantısı

Okulumuz Sene Başı Veli Toplantısı, Velilerimizin etkin katılımlarıyla icra edildi..

12.11.2021 2217

Öğretmenler için nitelikli bir eğitim ve öğretim de; aileler ile iletişim ve işbirliği çok önemli bir yer tutmaktadır.

Bundan Dolayıdır ki Okulumuzda Herbir vesileyle icra edilmekte olan bireysel yahut umumi Veli Toplantı ve Görüşmeleri ile;

Öğretmen – aile işbirliği ile Ailelerin okula ve eğitime karşı olumlu tutum takınmaları hedeflenmekte olup..

Bu işbirliğini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğimiz de belirtilen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonunda;

Eğitim ortamında, öğrenciler, aileler, yöneticiler, öğretmenler ve psikolojik danışmanlar arasında sağlıklı ve uyumlu ilişkiler kurulabilmesi için gerekli önlemler görüşülür ve yapılacak çalışmalar böylece belirlenir.

Bu amaçla okulumuzda;

1. Okul – Aile ve Öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek,

2. Velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek,

3. Okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere

bir eğitim-öğretim yılında en az iki kez olmak üzere ve okul idaremizin ihtiyaç duyduğu zamanlarda "veli toplantıları" yapılmaktadır.

Veli toplantılarımız üç aşamada icra edilmektedir;

• Umumi veli toplantısı
  • Şube veli toplantısı
  • Bireysel görüşmeler (Veliler ile yapılacak özel görüşmeler)

Bu toplantılara okul yöneticileri, okul psikolojik danışmanları (rehber öğretmenleri), sınıf rehber öğretmenleri ve Meslek/Alan öğretmenlerimizin işbirliği içinde katılımı sağlanmaktadır..