Okulumuz Değerler Eğitimi Etkinlikleri devam ediyor..

Okulumuz Değerler Eğitimi Etkinlikleri devam ediyor..

Toplumları ayakta tutan temel yapı taşı değerlerdir. Çocuklarımızın millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimize bağlı, erdemli insanlar olarak toplum hayatındaki yerlerini almaları büyük önem arz etmektedir. Amacımız bireylere bizi farklı kılan değerlerimizi göstermektir. Bu süreçte emeği geçen tüm eğitimci öğretmen ve yöneticilerimize teşekkür ederiz.

30.04.2015 1625

değer1değer2değer3

 

Birey, aile, toplum ve dünyayı tehdit eder hale gelen sorunların çözümünde; "toplumun temelini oluşturan geleneksel aile yapısı, millî, ahlâki ve kültürel değerlerimiz" en önemli referanslarımızdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize; bilgi, beceri ve olumlu davranışlar kazandırmanın yanında, onların dengeli, sağlıklı, gelişmiş birer karakter ve kişiliğe sahip, "İyi insan, sosyal insan, eğitimli insan" olarak yetiştirilmeleri en asli görevlerimizdendir.

Değişen ekonomik ve sosyo-kültürel etkenler, görsel medya ve sanayileşme beraberinde toplum normlarını da değiştirmektedir.

      Toplum normlarının değişmesi yaşamı kolaylaştıran dürüstlük, yardımlaşma, sevgi, saygı, özsaygı, hoşgörü, empati, disiplin, sorumluluk, aile olabilme, öz bakım, hijyen vb. kavramların da zayıflamasına neden olmuştur.

Bu nedenle okullarımızda ve toplumda;

      Suçlu ve suça itilen çocuk sayısında, okul disiplin kurullarına uyum ve davranış problemiyle gelen öğrenci sayısında artış eğilimi gözlemlenmiştir.

Aile yapısındaki bozulmalar beraberinde boşanma sayısını arttırmış, bunun sonucunda da çocuklarda davranış ve uyum problemleri oluşmaktadır.

      Tüm bu olumsuz değişimler ve gelişmeler ‘Değer’ kavramının farkındalığını ve kazanımını arttırma ihtiyacını da beraberinde getirmiştir.

      Millî Eğitimin amaçlarından biri de öğrencileri ve velilerini toplumsal konularda eğitmektir. Bahsedilen değerlere yönelik farkındalığı arttırmak kaçınılmaz olmuştur.

Değerler Eğitimi Projesinin Amacı:

  • Okulumuz öğrencilerinin sağlıklı bir ruhsal kişiliğin temel taşlarını oluşturan, toplumsal değerler konusunda kazanımlarını ve farkındalık düzeylerini arttırmak
  • Akademik bilgi ile bilgilendirilmiş ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrenciler yetiştirmek.
  • Öğrencilerin içsel denetim mekanizmalarını harekete geçirerek, ruhsal motivasyonlarını geliştirmek.
  • İletişim becerileri yüksek bireyler yetiştirebilmek.
  • Öğrencilerin kendini tanımasını, yeteneklerini keşfetmesini, bu yeteneklerini hayatında doğru ve faydalı bir şekilde kullanmasını sağlamak.